• Berregs
  • NL

Circulaire BioBest Trofee

Op innesjetief van de geméénte Bergen op Zoom is in 2017 de BioBest Trofee in ’t leve geroepe. ’n Prijs vor de méést duurzame en milieubewuste wage die meerij mette Gròòte Optocht in ’t Krabbegat.

 

Mè deze stimuleringsprijs wil de geméénte da d’t duurzaam bouwe breejer gedrage zal worre. Ierbij ken worre gedocht aan ’t op ’n vernuuwende en orzjieneele wijze gebruik make van duurzame en/of ‘biobased’ grondstoffe. En ’t kieze vor 'ergebruik van materiejale deur de deelnemer.

In d’afgelòòpe jare is bij de jurering en uitreiking van de BioBest Trofee de nadruk geleed op 'biobased' materiejale. Mar vanaf 2024 is ’t de bedoeling om nog meer aandacht te besteeje n'aan “sirkulèèr materiejaalgebruik”. Dèèrom is de naam van de trofee veranderd in Circulaire BioBest Trofee.

Vor de Circulaire Biobest Trofee komme de kattegerieje Ekstra gròòte wages (voor'één A-wages), Gròòte wages (voor'één B-wages), Kleine wages, Bouwgroepe mè d'en zonder wage en Jeugdbouwgroepe uit ’t Krabbegat, Altere n’en Lepelstraat in aanmerreking.

Wilde wete oe dagge oeweige ken inschrijve, lees dan ier ’t nuuwe optochtregelement.

Documenten