• Berregs
  • NL

'De Verwondering' nog te koop.

In 2011 vierde ‘t Krabbegat 6 x 11 jaar ‘na-oorlogse'  Vastenavend. In dat zellefde jaar brocht de teves jubilerende Stichting Vastenavend ‘n dvdboks uit onder de naam 'Vastenavend Verbeeld'.

 

‘n Dvdboks mee zes dvd’s. ‘n Aantal dvd’s vertel d’t ver’aal over oe de Berregse Vastenavend is ontstaan en diep geworteld is gerakt in de Berregse sameleving. De voormalege  Prinse Nilles I (Cees Becht), Wannes I (Jan van Giels) en Nilles II (Cor Meerbach) komme n’uitgebreid aan ‘t woord en vertelle over d’r eige regeerperiode in 'De Beschouwing 1 en 2'. Ok zijn d'r twee dvd’s 'De Beleving 1 en 2' waarop alle optochte zijn vastgeleed. Op deze dvd’s is te zien oe enorrem belangrijk de bijdrage is van bouwers en muziekante aan ‘t Vastenavendéést. ‘t Krabbevollek in volle glorie en mè d’al z’n krejativiteit.  Ok nog ‘n dvd 'Vetpan!' mette fillemkes die zijn gemakt naar idee van de Stichting Vastenavend. Zowas: De Knolletuin, De verjaardag van de Nar, De Vekansie van de Nar en Steketee en ‘n gerestereerde fillem uit 1950, toen 'De Wedergeboorte' genoemd. Tot slot de zesde dvd 'De Verwondering'. Di d'is is ‘n ver'aal in ‘dokuvorrem' over de Berregse Vastenavend.

De komplete boks is elaas uitverkocht. 'De Verwondering' is nog wel te kòòp bij ròòkshop de Schelde, MCD Bloemendaal en Primera Zonneplein.