• Berregs
  • NL
5 nov 2022

Wie de leut et, et de toekomst!

Vastenavend, da’s lekker de tijd kwijt zijn messenalle. Stiekem wille me datta ééuweg zouw motte kenne dure, tot wijd in de toekomst en dèèrnaar.

 

De toekomst! Dèèr kende allééneg maar naar raaie. Meschient da Wana ’t wit? Die et ommes zo’n glaze bol om meej veruit te kijke. In de toekomst kenne kijke, dá zouw wa zijn! Zouwe d’r witte kaaizakke aan de Zeekant legge omdatte zeespiegel van ’t Scheld veul òòger is en zouwe d’r ééle A-wages gewòòn geprint kenne worre? Zouwe me gewichtlòòs kenne gaan dweile op buitenaardse toekomstmeziek … Wie wit!

 

Allééneg de leut zouw ’t zellefde blijve. Die verander nie! Die zit vus te diep in onze ziel ierzo in ’t Krabbegat, da zaleg plekske buite de tijd. Wie wit wa’t worre zal? Ginniemand! Mar één ding sta d’in de sterre geschreve: Mak leut!

 

Want…:

 

        WIE DE LEUT ET, ET DE TOEKOMST!