• Berregs
  • NL
19 nov 2021

Over de penningmééster van de fééstkemissie...

“Oew penningske n’offere” is ‘n ééuwenouw gezegde, datter op neer komt dagge ’n kleineg’eid bijdraagt aan ‘n gròòter iets: bevobbeld ons gròòte féést. Want “kleine bietjes make n’t verreke vet...” Zowiets motte penningmééster van de fééstkemissie ebbe gedocht toen t’ie op ‘n lumineus idee kwam: ‘n jubeleejempenning!

 

Net as bij ‘n gròòt memènt in ‘t konekluk uis kunde zo’n feit markere deur ‘n penning uit te geve. ‘n Gedenkpenning eigelek, zoda d’iederéén ‘n tastbaar erinnering op z’n schouw ken zette, of in de glaze kast ofzo. Om later nog ‘s trug te denke aan zo’n iestories òògtepunt in de geschiedenis van de Vastenavend.

 

Zeve keer ellef jaar Vastenavend viere n’in vrij’eid: da’s biezonder. Én... in goeie gezond’eid: wa vandaag de dag al eve biezonder dreig te worre. Zeve keer ellef, mooi om te gedenke! Deur zo’n penning te kòòpe draagde ok wir oew stééntje bij aan ‘n gròòtse viering van da gròòte féést van d’eeuwege leut: nouw en in de toekomst.

 

Binnekort zal d’eerste penning worre gesloge deur ’n éél vernaam persòòn, mar ge ken t‘m. De penning kunde al vanaf vrijdag 19 november om 12.00 uur ekskluzief rizzervere vieja de wepsaait van de Stichting Vastenavend. Zo’n prachteg kelèkters-aaitem kost mar € 22,00 vor de lief’ebber.