• Berregs
  • NL
11 nov 2020

Dirk Hopmans nieuwe leutvorst van het Krabbegat

Dirk Hopmans is woensdagavond in Bergen op Zoom verkozen tot nieuwe prins.

 

Onder de naam Prins Wannes III volgt hij Jeroen van Wijk op, die de laatste veertien jaar als Nilles III de leut aanvoerde in het Krabbegat. De 31 jarige Hopmans is geboren en getogen in Bergen op Zoom en is al jaren actief als muzikant in dweilorkest ’t Leste Bietje. Zijn tweede naam is Johannes, vandaar dat Wannes als prinselijke naam gekozen is.

 

Op de elfde van de elfde, om elf over elf, liet Wannes III zich voor het eerst in het openbaar zien. Dat ging dit jaar op een hele bijzondere manier: namelijk via een televisie-uitzending én via een live-stream zagen alle Krabben hoe hun nieuwe Prins afmeerde en op Bergse grond stapte in de traditie van de allereerste naoorlogse Prins Nilles I, Kees Becht. Hij werd daarbij ontvangen door drie van zijn directe voorgangers en de Gròòtste Boer, de Nar en Steketee.

 

Wannes verwees in zijn toespraak nog naar alle speculaties, filmpjes en ook naar de Prinsenpoel. Daar werd hij geen enkele keer in genoemd, en gaf aan: “ik zijn mooi ondergronds gebleve”. ’t Motto van dit jaar is ‘Me Bloeie Wir Op’. Zo verwees Prins Wannes in zijn toespraak naar de Vastenavend als een oersterk en onverwoestbaar gewas. Ook gaf hij aan helaas nu wel op afstand te moeten blijven maar dat hij in zijn hart heel dichtbij al zijn Krabben is.